15 Ekim 2016 Cumartesi

MÜJDE: DİPLOMA MESELESİ NİHAYET NOKTALANIYOR!

ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DİPLOMAYI İNCELİYOR!
Milleti ne kadar çok meşgul etti değil mi?
Yok gerçekten üniversiteye gitti mi?
Yok, mezun olduğunu iddia ettiği tarihten sonra kurulmuş fakülteden nasıl diploma alırmış?
Madem fakülte okumuş, bir tek okul arkadaşı niye çıkıp anılarını anlatmıyor?
Niye bir tek hoca bile “Evet, şöyle öğrenciydi” diye bir şey söylemiyor?
Askerliğini yedek subay olarak yaptıysa, Genelkurmay fakülte diplomasını niye saklıyor?
Daha neler neler.
Hakikaten milleti çok ama çok meşgul etti.
Hâlen de meşgul ediyor.
Hani geçenlerde Irak Başbakanı Haydar Bey’e saydırdı ya: “Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Önce haddini bil.”
Müzmin münafıklar hemen nasıl dillerini sivrilttiler.
Neler söylemediler neler.
-       Haydar Bey’e saydırıyorsun ama senin kaliten kaç?
-       Kaç paralık adamsın sen?
-       Biliyor musun, Haydar İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nde elektronik mühendisliğinde doktora yapmış.
-       Doktoradan vazgeçtik, senin diploma nerede?

Dediğim gibi millet çok meraklı. Öyle ki, bir muhalefet milletvekili de, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de, işi gücü yokmuş gibi, Meclis’e soru önergesi vermiş. Askerliğini yedek subay olarak yapabilmek için hangi diplomayı verdiğini merak etmiş.
Soru önergesine verilen yanıtta, şahsın terhis belgesi ve sağlık raporları dışındaki belgelerin mevzuat gereği imha edildiği anlatılmış.
Tabii, belgelerin (bu arada elbette diploma suretinin) imha edildiği açıklanınca malum mesele gündemden düşmek yerine daha da önem kazandı.
Müzmin münafıklar alışık oldukları üzere fakülteden mezuniyet diplomasının sahte olup olmadığını sorup duruyorlar.
İnsanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş değil mi?
Neyse ki, milletin başına olmadık işler gelmemesi için çırpınan devlet daireleri de var. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü de gerekli duyarlığı gösterip meseleye el attı. İlgili kurumdan, gerçek olup olmadığını incelemek üzere diplomanın suretini istedi. Diploma sureti gönderileli iki hafta oldu. Allah’ın izniyle bugün yarın ilgili kamuoyunu ikna edecek bir sonuç çıkar inşallah.
Ne o? Okuduklarınıza inanmaz gibi bir haliniz var. İnanın inanın! Vallahi de billahi de, yanlış bir şey okumadınız. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü diplomayı gerçekten inceliyor. Dediğim gibi diploma sureti gönderileli iki hafta oldu. Sonuç üç beş güne çıkar herhalde.
Hâlâ inanmıyorsunuz. Yahu gerçekten diploma inceleniyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG) yöneticilerinden Rahmi Yıldırım ve diğer personelin diplomaları, gerçek olup olmadıklarının saptanması için incelemeye alındı.
Oysa Rahmi Yıldırım’ın diploması 2005 yılında çok sıkı bir incelemeden geçmişti. Vakıf yöneticiliği gündeme geldiğinde, elde hazır Kara Harp Okulu diplomasını ibraz etmişti. Ancak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü illa iletişim fakültesi diploması istemişti. Fakülte çıkış belgesi yetmiyordu. Bunun üzerine Rahmi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne gidip diplomanın aslını çıkarttırdı.  
Diploma hikâyesi hayli eğlenceli geçmişti. Ayrıntıya gerek yok. İletişim Fakültesi diplomasını görünce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Rahmi Yıldırım’ın UMAG’a yönetici olarak atanmasına onay vermişti.
Ne zaman ki, 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi diplomasının gerçek olup olmadığını inceliyor.
Dediğim gibi, diploma meselesine nihayet nokta konacak.
Devlet hâlâ ayakta duruyorsa böyle titiz memurların yüzü suyu hürmetinedir vesselam!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder