12 Eylül 2015 Cumartesi

12 EYLÜL BİTMEDİ AKP İLE SÜRÜYOR

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği ADAM-DER çatısı altında toplanmış,
12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbecileri tarafından sol görüşlü olduğumuz için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılmış askerler olarak,
Cumhuriyeti tarihindeki en köklü gericilik hareketi olan solkırımcı 12 Eylül 1980 darbesini 35’inci yıldönümünde lanetliyoruz.
Darbenin 35’inci yılında, faşist cuntanın hayatta kalmış son iki şefi de devlet töreniyle toprağa verildi. Ancak, cunta şefleri mezarda olsalar da, ruhları ve fikirleri iktidardadır. 12 Eylül faşizmi tüm kurumları ve ruhuyla ayaktadır, AKP iktidarı eliyle sürdürülmektedir.
 12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. Zira ülke 12 Eylül darbecilerinin bıraktıkları anayasa ile yönetilmektedir. Devlet 12 Eylül faşizminin bıraktığı devlettir; seçim barajı, YÖK, HSYK, Diyanet ve diğer kurumlar yerli yerindedir. Demokrasi güçleri, üniversiteler ve medya, darbe dönemindeki kadar baskı altındadır. Yargı organları darbe dönemine rahmet okutacak derecede siyasallaşmıştır. Darbecilerin dikte ettirdikleri anayasa bile parlamenter sistem öngörmüşken, bugün yasama yürütme ve yargı erkleri, fiilen tek kişide toplanmıştır. 35 yıl önce askeri cunta eliyle kapatılan TBMM bugün sivil cunta eliyle kapatılmıştır.
12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. 35 yıl önce demokrasi ve özgürlük istemlerine tanklar ve panzerlerle karşılık veriliyordu, bugün sivil sıkıyönetimi yasalaştıran iç güvenlik paketleri ve TOMA’larla karşılık verilmektedir. 12 Eylül faşistleri özel olarak gençliği hedef almışlar, sokak infazlarında darağaçlarında katlediyorlardı. Bugün de gençler dövülerek, gaz fişekleriyle vurularak öldürülmekte, katiller Çanakkale destanı yazdıkları söylenerek teşvik edilip korunmaktadır.
12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. 35 yıl önce darbeciler, kart kurt masalları anlatarak Kürt halkının varlığını inkâr etmişler, ana dilini bile yasaklamışlar, Diyarbakır Cezaevi’nde akla hayale gelmeyecek işkence ve zulmü reva görmüşlerdi. Bugün Kürt halkına karşı, “çözüm süreci” aldatmacasının ardından “terörle mücadele” aldatmacasıyla, ancak İsrail’in Filistin halkına zulmüyle kıyaslanabilecek bir imha politikası uygulanmaktadır.
12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. 12 Eylül darbecilerinin başlattığı eğitimi İslamileştirme ve Aleviler başta olmak üzere farklı inanç topluluklarını asimile etme projesi, AKP iktidarı döneminde çok daha pervasızca uygulanmaktadır.
12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. 12 Eylül darbesi sonrasında patronlar “gülme sırası bizde” diyerek sevinç gözyaşı dökmüşlerdi. Bugün patronlar gülmekle yetinmeyip milletin ırzına da tasallut etmektedirler.
12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. 35 yıl önce darbeye sevinenler sadece yerli patronlar değildi. Emperyalist patronlar da “Bizim çocuklar başardı” diyerek, eli kanlı diktatörün darbesini sevinçle karşılamışlardı. Bugün de eli ve dili uzun diktatör, küresel sermayenin bölgesel savaşlarında taşeronluk yapmaktadır. Vicdansız merhametsiz taşeronluğun sonucu olarak, yüzbinlerce Suriyeli can vermiş, milyonlarcası evini ülkesini terk etmek zorunda kalmıştır.
12 Eylül bitmedi, AKP ile sürüyor. Bizler, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980 darbeleri dönemlerinde TSK’den atılmış antiemperyalist, demokrat, sosyalist askerler olarak ilan ediyoruz ki, AKP iktidarının halklarımızı birbirine kırdırma, ülkemizi topyekûn kan gölüne çevirecek iç savaş politikalarına teslim olmayacağız. 12 Eylül faşizminin ve mirasçısı AK faşizmin gericiliğine ırkçılığına zorbalığına karşı demokrasi güçleriyle birlikte özgürlük eşitlik barış ve kardeşlik mücadelemizi sürdüreceğiz.
            12 Eylül 2015
Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği
ADAM-DER Yönetim Kurulu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder