5 Ağustos 2014 Salı

DİNCİ FAŞİZMİ GERİLETMEK İÇİN SANDIK BAŞINA!

Cumhurbaşkanı seçimi için sandık başına gitmeye sayılı günler kaldı. Anketlere bakılırsa Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanacak.
Seçim tahminleri ancak tesadüfen tutan anket kuruluşlarının iddiası doğru olabilir mi?
Birinci turda seçilebilmek için geçerli oyların salt çoğunluğunu almak gerekiyor. 30 Mart seçimlerinde geçerli oy sayısı 44 milyon 700 bin oldu. Yurt dışı seçim çevresinde kayıtlı seçmenlerin yalnızca 384 bin kadarı 10 Ağustos seçiminde oy kullandı. Bu durumda 10 Ağustos’ta 30 Mart’takine benzer sayıda oy kullanılması durumunda bir adayın seçilebilmek için en az 22 milyon 400 bin oy alması gerekiyor. AKP’nin 30 Mart’ta il genel meclisi ve büyükşehir belediye meclisleri seçimlerindeki toplam oy sayısı ise 19 milyon 434 bin idi. Saadet Partisi’nin 30 Mart’taki 1 milyon 240 bin oyu da eklendiğinde 20 milyon 674 bin ediyor. Demek ki, 30 Mart tablosunda Erdoğan’ın seçilebilmek için 2 milyona yakın seçmenin daha oyunu alması gerekiyor.
***

Bu somut gerçeğe karşın anketler nasıl oluyor da Tayyip Erdoğan’ın birinci turda, hem de yüzde 53-55 dolayında oy oranıyla seçileceğini öne sürebiliyor?
Siyasette elbette sürprizlere, öngörülemeyen sonuçlara yer vardır da, en hakiki anket olan 30 Mart’taki tabloya göre 2 milyon seçmenin daha oyunu alması gereken Tayyip Erdoğan, dört ayda nasıl bir başarı gösterdi ki, oyunu yüzde 53’e çıkarmış ve birinci turda seçilmeyi garantilemiş olsun?
Tabii ki bir başarısı söz konusu değil. Tersine, fıtratındaki kabalık, zorbalık, kin ve nefret Soma faciasında en çıplak haliyle bir kez daha görüldü. Uluslararası politikada tecrit edilmişliği, Gazze katliamında tescil edildi. Suriye ve Irak politikalarındaki fiyaskosunun faturası ortada. İç politikada yolsuzlukları örtbas etmesi de cabası.
Bu yalın iflasa karşın Tayyip Erdoğan’ın birinci turda seçilmesi imkânsız bir şey değil. Tek bir şartla Tayyip Erdoğan birinci turda Çankaya Köşkü’ne çıkar. O şart da, 30 Mart’ta sandığa gitmiş 4 milyon dolayında muhalif seçmenin 10 Ağustos’ta sandığa gitmemesi ya da geçersiz oy kullanması. Bu durumda geçerli oy sayısı 40 milyona düşer; Tayyip Erdoğan, 2 milyon yeni seçmene gerek kalmadan 20 milyon 700 bin oyla birinci turda seçilir.
Yani sandığa gitmemek, gidip boş oy kullanmak Erdoğan’ın hanesine yazılacaktır.
***

Yinelemeli ki, Erdoğan bir de Çankaya Köşkü’ne çıkarsa tek başına diktatörlüğünün önünde hiçbir fren kalmayacak, ülkeye faturası çok ağır olacaktır.
Lümpen faşizmi paçalarından akan Tayyip Erdoğan’ın sicilindeki her bir icraatı, Çankaya yolunda durdurulması için yeterli nedendir. Tayyip Erdoğan’ın felaket sayılması gereken orandaki seçmen kitlesine karşılık Türkiye’nin dürüst, demokrat, liberal, dindar, antifaşist, yurtsever insanları, Erdoğan’ı durdurmanın insanlık görevi haline geldiği bilinciyle sadığa gitmeli; (adaylara yönelik eleştiri ve itirazlarını erteleyerek) geçerli oy kullanmalıdırlar. Erdoğan’ın Çankaya yolunda durdurulması, ülkeyi kin ve nefret uçurumuna sürükleyen dinci faşist kişi diktatörlüğünü geriletmenin ilk adım olacaktır. Tayyip Erdoğan bu kez de kazanırsa da durmak yok, direniş ve mücadele devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder