25 Ağustos 2014 Pazartesi

DÜNYA LİDERİ’NİN HİLE-İ ŞERİYYESİ

Recep Tayyip Bey için üzüldüğümü söylersem inanmazlık etmeyin lütfen!
Nasıl üzülmem?
Koskoca “Dünya lideri!”
Eskilerin deyimiyle “Cihan padişahı!”
Hatta “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde taşıyor!”
Düştüğü hale bakın!
Çoook çok eskilerde Cihan Padişahı’nın vekili olarak Osmanlı sadrazamının yedi düvele kral seçmesi gibi O da bugün “Dünya lideri” olarak Türkiye’ye başbakan tayin ediyor, iktidar partisine genel başkan seçiyor. Azametine haşmetine kurban olsunlar hani!
Gelgelelim bir seçim sonucunu Resmi Gazete’de yayımlamaya çekiniyor, sokak veletlerinin deyişiyle tırsıyor. Hani millet ilk kez kendisine padişah, affedersiniz Cumhurbaşkanı seçmiş, Recep Tayyip’e teveccüh etmiş ya. İşte o seçimin sonucunu Resmi Gazete’de yayımlamaya tırsıyor. Seçim sonucunu 28 Ağustos tarihinde ilan edecekmiş.
***

Neden tırstığına dair rivayet muhtelif.
Müzmin muhalif ve “paralel” rivayetlere göre, seçim sonucu kesinleştiği gün, yani 15 Ağustos günü Resmi Gazete’nin mükerrer nüshasında ilan etmiş olsa, Sadrazamlık affedersiniz Başbakanlık o gün düşermiş, dokunulmazlığı kalmazmış. İntihar eylemcisi bir “paralel” savcı ve hâkim de, hırsızlık yolsuzluk iftirasıyla o gün bileklerine kelepçe takmak için hamle edebilirmiş!
Halbuki Cihan Padişahı olarak cülus merasimine, affedersiniz Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıkış törenine Dünya liderleri gelecek. Etiyopya, Somali, Gambiya, Togo, Benin, Moldova, Bosna Hersek, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk, KKTC, Ukrayna, Kazakistan, Türkmenistan başkanları, Libya ve Azerbaycan meclis başkanları, Katar Emiri filan.
Bu merasime Dünya liderleri gelecek. O paralel savcı ve hâkimler pusuda bekliyor. Çıkabilecek rezaleti tasavvur edebiliyor musunuz? İşte o ihtimali boşa çıkarmak için bir türlü koskoca Türkiye’ye Cumhurbaşkanı seçildiğini ilan etmeye yanaşmazmış.
İnsanın inanası gelmiyor ama az buz bir rezalet ihtimali değil. Her ne kadar 10 Ağustos’ta Recep Tayyip Bey’e teveccüh etmiş olsa da milletin ağzı torba değil ki büzesin. Bileklere kelepçe olasılığının uygulanabilirliği sıfır olsa da millet söyleniyor işte.
***

Recep Tayyip Bey milletini devletini böyle sakınıyor işte. Dahası var.
Siyaset mahzenlerindeki teşrifatçıların peşkircilerin dediklerine göre, Recep Tayyip Bey, kanun nizam hâkimiyetine çok düşkün. Hele Teşkilatı Esasiye Kanunu, affedersiniz Anayasa dedin mi eli ayağına dolaşıyor dili damağına yapışıyor. Çünkü bağlı kalacağına dair namusu şerefi üzerine yemin etmiş. 28 Ağustos’ta bir kere daha namusu şerefi üzerine yemin edecek.
İşte yeminine bu kadar sadık, namusuna şerefine bu kadar düşkün Recep Tayyip Bey Anayasa’yı çiğnemiş olmamak için seçim sonucunu bir türlü ilan etmeye yanaşmıyor. Çünkü ilan etmiş olsa, “Ey ahali, hamd olsun milletim teveccüh etti. Ben Cumhurbaşkanı seçildim. Namusum şerefim üzerine yemin ettiğim Anayasa bu durumda partimle ilişiğimin kesilmesini gerektiriyor” demesi de gerekir ki; Recep Tayyip Bey’in kesin ciğerini yiyin ama böyle bir şey demesini beklemeyin. Çünkü Dünya lideri olarak bilinse de aslında yüreği yufka bir aile babası aynı zamanda. Partisinin hem anası hem babası. Burak, Bilal, Esra, Sümeyye neyse partisi de kendisine öyle. Bir anne baba evlatçıklarını nasıl ortada bırakmıyorsa Recep Tayyip Bey’in de partisini siyaset yamyamlarının önünde öksüz yetim bırakmaya yufka yüreği elvermiyor.
O yufka yüreğiyle namusu şerefi üzerine yemin ettiği Anayasa arasında sıkıştı kaldı Recep Tayyip Bey. İşte bu sıkışık ahvalde bir günaha girmemek için seçim sonucunu Resmi Gazete’de yayımlamayı geciktirmek gibi bir hile-i şer’iye’ye başvurdu; ama asla hile-i batıla’ya tenezzül etmedi!
Allah’ın izni ve inayetiyle Anayasa’yı çiğnemeden Köşk’e çıktığında görün siz Recep Tayyip Bey’i. Artık sadece ailesinin, partisinin değil milletin de anası babası olacak. Başka milletler imrenecekler böyle bir lideri Allah kendilerine değil Türkiye’ye İslam âlemine nasip etti diye!
Ya işte böyle!
Namusuna şerefine bu denli düşkün Recep Tayyip Bey için üzülmem de ne yaparım?
Üzülüyorum. İnanmazlık etmeyin lütfen!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder